Brink’s Innovation Center

Jaar
2020-2022
Expertise
Brink's mindset

Klanten van Brink’s Solutions Nederland kunnen sinds medio 2022 in co-creatie hun betalingsproces innoveren en optimaliseren in Brink’s Innovation Center in Utrecht. Na de overname in april 2020 van G4S Cash Solutions is de Nederlandse organisatie van Brink’s met Sandenburg-DST aan de slag gegaan. Het resultaat is een innovatiecentrum dat volledig aansluit bij de huidige markt van payment solutions en de vraag van het bedrijfsleven naar innovatieve concepten. 

Met het Brink’s Innovation Center biedt Brink’s voor haar klanten in heel Europa de mogelijkheid om door middel van een gestructureerde discussie werk te maken van hun (latente) behoeften op het gebied van banking en retail solutions. Andere belangrijke doelstellingen zijn: samenkomen, de relatie opbouwen, een ‘wow’ ervaring bieden, inspireren, de sales bevorderen, de ideale wereld en de huidige situatie van de klant in kaart brengen en vaststellen wat de kloof daartussen is.

Brink's mindset

Het Brink’s Innovation Center bestaat uit verschillende ruimtes waar de gasten met de mensen van Brink’s twee tot drie uur in gesprek gaan over hun uitdagingen en wensen. De voertaal is in het Nederlands en Engels. Klanten komen via de Brink’s Canon (ontwikkelingen in de wereld van betalingen 1995-2022) in aanraking met de heritage van Brink’s. De nadruk ligt minder op het noemen van jaartallen, maar meer op oplossingen, Tijdens de mindsetfilm komen zij alles te weten over de wereld van Brink’s, People of Payments. 

In de volgende zone betreedt de gast de innovatiebubbel: het draait om het blanco canvas, future mapping en flow building, waarbij Brink’s met digitale en fysieke tools aan de slag gaat om processen van de klant uit te tekenen. Tijdens de HOW-sessie komt de klant aan het woord. In de app scoren de gasten individueel hun bedrijf op de 7 C’s van Brink’s: crime prevention, cashflow, continuity, control, cost efficiency, convenience en customer focus.

Brink's HOW ruimte

Aansluitend vindt in de Brink’s Innovation Vault de WHAT-sessie plaats op een speelse en interactieve manier. De ‘kluis’ van Brink’s zit vol met alle succesverhalen van Brink’s en de betaaloplossingen waar klanten gebruik van kunnen maken. Het draait om expertise, inspiratie en het concretiseren van zaken. Na afloop vindt er in de Home of Brink’s met een drankje en hapje een cooldown plaats waarbij de next steps worden besproken.

De HOW-sessie is volledig op afstand of volledig fysiek te ervaren. Dat wil zeggen dat alle deelnemers bij elkaar in één ruimte zijn, of juist allemaal op hun eigen plek. De HOW-sessie wordt in principe fysiek in het Brink’s Innovation Center gehouden zodat de klant daadwerkelijk wordt ondergedompeld in de wereld van payment solutions. De gasten krijgen elk een smartphone waarmee ze hun input kunnen leveren tijdens de sessie. Op een wandscherm zijn de presentatie en de resultaten van de input te zien.

Brink's WHAT ruimte

Brink's digitale HOW-sessie

De digitale variant van de HOW-sessie is een uitgeklede variant die korter duurt dan de fysieke versie. Dit in verband met een beperkte aandachtsspanne van deelnemers aan een videocall. De moderator deelt een link naar een webpagina met de deelnemers, waar ze door een code in te vullen deel kunnen nemen aan deze sessie. Bij voorkeur op een tweede scherm/ telefoon.

Het team van Sandenburg-DST heeft het volledige concept, (functioneel) ontwerp en inhoud voor de brand experience ontwikkeld en de realisatie begeleid. Vanuit ons Creation Proces werd het fundament gesmeed om toe te werken naar een succesvolle opening van het Brink’s Innovation Center. 

Project team

Markus Konings

CEO Sandenburg-DST

Jamie van de Bilt

Brand Designer

Ilse de Lange

Spatial Designer

Carmen Gilhuis

Experience Designer

Bekijk hier:

Brink's