I Amsterdam Store

Jaar
2016
Expertise
I amsterdam store centraal exterieur
I amsterdam store centraal interieur verlichting

I amsterdam store in de IJ-hal op Amsterdam Centraal is dé plek voor iedereen die zich wil laten inspireren over onze hoofdstad. Je krijgt hier de beste tips over musea, theaters, evens en festivals in Metropool Amsterdam. Sandenburg-DST heeft dit concept, in samenwerking met Amsterdam & Partners en Joachim Baan, ontwikkeld.

Het hoofdthema van de Store is ‘verbinden’. Dit is vertaald naar een uniek licht- en lijnenspel op het plafond en de vloer. Ook mensen, merken en bedrijven worden zo verbonden met de Metropool Amsterdam. Door middel van iconische presentaties wordt deze verbinding ook bereikt.

I amsterdam store centraal interieur producten
I amsterdam store centraal interieur wand

“We hebben kanalen met heel veel traffic die laten zien in welke producten mensen zijn geinteresseerd. Wat verkoop je in de winkel, wat heeft het podium van een verhaal nodig, en welke producten laat je in de webshop zien?”

Maya Janssen, adjunctdirecteur Data & Marketing Amsterdam & Partners 

I amsterdam store centraal toeristen
I amsterdam store schiphol interieur

Wij hebben samen met het team van Amsterdam & Partners de visie vormgegeven. Dit project is een nieuwe benadering van informatievoorziening, gekoppeld aan een productaanbod van het beste dat Amsterdam te bieden heeft. Vanuit deze nieuwe citymarketing strategie is de lay-out, look & feel, routing en indeling van de winkel tot stand gekomen. We waren verantwoordelijk voor het ontwerp tot en met de complete realisatie van de I amsterdam Store. Daarnaast hebben wij ook meegedacht over hoe het I amsterdam merchandise assortiment versterkt kan worden.

Project team

Joram Meruwella

Spatial Design Lead

Markus Konings

CEO Sandenburg-DST

Jamie van de Bilt

Brand Designer

Bekijk hier:

I amsterdam