Jitha’s

Jaar
2021
Expertise
Jitha's interieur

Familiebedrijf Van Staveren heeft in juli 2021 in een Shell-tankstation een nieuw gastvrijheidsconcept geïntroduceerd waar passie voor lekker en vers bereid eten centraal staat. Het draait bij Jitha’s om genieten en onthaasten. Sandenburg-DST is van idee tot realisatie betrokken geweest bij visieontwikkeling, strategie, conceptontwikkeling, brand identity design en ruimtelijke vormgeving. 

Jitha's interieur
Jitha's pinsa's

Van Staveren, bekend als ‘pioniers van de Noordoostpolder’ sinds 1947, exploiteert 36 tankstations in Noordoost Nederland. Totaal zijn er 15 bemand met een shop. Op de hoofdvestiging in Emmeloord, gelegen op een industrieterrein waar veel mensen een plek zoeken om te lunchen, kunnen gasten ervaren hoe ‘je even ontsnapt uit je dagelijkse routine, op elk moment van de dag’. Bij Jitha’s, vernoemd naar algemeen directeur Jitha van Staveren, draait het om service, beleving, genieten, verleiden en verbinding maken tussen gast en medewerker. 

De derde generatie Van Staveren heeft een duidelijke visie op hoe het genieten van eerlijk, lekker en kwalitatief goed eten leidt tot verbinding met jezelf en met anderen. Het concept bewaart zorgvuldig de balans tussen een aanbod waarbij rekening wordt gehouden met de trucker, de Emmeloorder, de recreatieve passant en de zakengast. Sandenburg-DST heeft zich in het creatieve proces laten inspireren door belangrijke trends waaronder personalisatie, gezondheid, lokaal, blurring, fast good en community. De pinsa is één van de smaakmakers die de hele dag door vers wordt klaargemaakt voor de gast. Een ambachtelijk Italiaans product dat veganistisch en vetarm is, en minder calorieën en koolhydraten bevat dan een pizza. Jitha’s biedt 17 verschillende pinsa’s. 

Jitha's tankshop
Jitha's interieur

De transformatie tot een tankstation waar je ook kan vertragen, is goed gelukt. Een plek waar je tot rust kunt komen, ambachtelijke producten kunt kopen en echt lekkere koffie kunt krijgen.

Jitha van Staveren, algemeen directeur Van Staveren

Jitha's exterieur
Jitha's tankshop

Het draait bij Jitha’s om passie, ambacht, heritage en familie. Dit vertaalt zich in een eigentijds en stijlvol interieur. De combinatie van de kleuren zuiderzee blauw, ambachts groen, waterstof blauw en tarwemeel wit en olie geel zorgt voor rust met de speciaal op maat gemaakte houten presentatiemeubels. Bij binnenkomst valt als eerste het grote centrale eiland op in de shop waarop het aanbod aan versbereide producten goed zichtbaar wordt gepresenteerd. Er is veel aandacht voor de bereiding van de pinsa’s, snacks, koffie en thee zodat de klant zich daadwerkelijk welkom voelt en de kwaliteit proeft. 

Het assortiment van Jitha’s is een selectieve keus van leveranciers met eerlijke producten én een echt verhaal, die het ambacht in hun producten en de passie delen. De koffie en thee, die ter plekke vers worden bereid, zijn van koffiebranderij en theepakkerij Blanche Dael uit Maastricht. Naast fijne bakkersproducten ontbreekt de regionale specialiteit Urker saucijzenbroodje van Jan de Bakker niet. Ook zijn er diverse maaltijd-deals. Producten kunnen online worden besteld om te worden afgehaald. Daarnaast is er een bezorgservice voor bedrijven en mensen in de buurt van de Randweg in Emmeloord.

Jitha's interieur
Jitha's zelfscan

Links van de ingang is de opvallend fraai vormgegeven selfscan automaat met ernaast een self-service koffieapparaat voor de gasten met meer haast. Rechts van het centrale eiland zijn schappen gevuld met bijzondere verwenartikelen met een verhaal voor gasten die de tijd willen nemen om te snuffelen. Aan de rechterzijde van Jitha’s kan de gast zijn auto parkeren, om binnen tot rust te komen, te werken of te vergaderen. Buiten zijn picknicktafels voor de gast die op een zonnige dag lekker wil ontspannen. Direct naast Jitha’s biedt Van Staveren voor de zakelijke gast op de begane grond een vergadercentrum dat van alle gemakken is voorzien.

Jitha's interieur
Jitha's interieur
Jitha's interieur
Jitha's interieur
Jitha's interieur

Project team

Markus Konings

CEO Sandenburg-DST

Joram Meruwella

Spatial Design Lead

Jamie van de Bilt

Brand Designer

Bekijk hier:

Jitha's