Auping Factory Tour & Heritage

Jaar
2016-2022
Expertise
Auping

Koninklijke Auping is een Nederlands icoon. Sinds de oprichting in 1887 staan duurzaamheid en innovatief design centraal. Johannes Auping startte toen met de productie van ‘stalen gezondheidsmatrassen’ (spiralen bedbodems) voor een ziekenhuis. Auping werkt alweer 135 jaar aan de beste manieren om uit te rusten. De B Corp gecertificeerde beddenfabrikant is koploper in de circulaire economie. Sandenburg-DST ontwikkelde in 2016 een heritage ruimte voor bezoekers en realiseerde de Auping Flow en fabriekstour op de productielocatie. In 2022 zijn er aanpassingen verricht aan de heritage wand. 

Auping kent een innovatief productieproces vol slimme oplossingen. Boeiende verhalen, die een eigen podium verdienen. Storytelling zorgt voor een emotionele verbinding met je merk. Zulke verhalen laten zich het best vertellen op de plek waar ze zich dagelijks afspelen. Sandenburg-DST heeft die verhalen tot leven gebracht in het nieuwe hoofdkantoor in Deventer en in de tegenovergelegen fabriek.

“Duurzaamheid zit bij Auping in de genen. We willen af van de wegwerpmaatschappij en als maakbedrijf voelen we ons verantwoordelijk voor de wereld om ons heen.”

Jan-Joost Bosman, algemeen directeur Koninklijke Auping

Auping

In het kantoor ontdekken bezoekers en nieuwe medewerkers op een interactieve en laagdrempelige manier in de speciale heritage ruimte het rijke verleden van Auping. Met historische meubels, reclames, foto’s van vroeger, verhalen over de opkomst van design en duurzaamheid. Zo ontdek je als bezoeker waar Auping vandaan komt en hoe het zich ontwikkeld heeft tot een high-tech bedrijf in de 21ste eeuw.

Auping

Auping heeft zijn productieproces fundamenteel vernieuwd. Kernwoorden: duurzaamheid en LEAN. Auping heeft bij de bouw van de nieuwe fabriekslocatie destijds nadrukkelijk ook de mens als uitgangspunt genomen en werk en sociale omstandigheden uitstekend op elkaar afgestemd. Overal in de productie zie je een mooie mix van mensen en machines en werken robotarmen en mensenhanden in harmonie. Voor bezoekers moet dat zichtbaar, voelbaar en begrijpelijk worden gemaakt in de productiehal. In de productiehal ontwikkelde Sandenburg-DST een nieuwe ontvangstruimte voor bedrijfsrondleidingen, waar je leert hoe Auping zijn productieproces heeft ingericht en geïnnoveerd. Aan de hand van film, tastbare materialen, doorsnedes en thematische exhibits word je voorbereid op een rondgang door de productiehal. Voor die rondgang ontwikkelden we ook een serie interactieve panelen waardoor je het proces beter begrijpt.

Auping

Met de heritage ruimte heeft Auping een multi-inzetbare ruimte volop karakter. Werknemers kunnen er hun informele besprekingen houden, en gasten kunnen er wachten als ze te vroeg zijn voor hun afspraak. Voor beiden zijn er volop verhalen te ontdekken, die de band met het bedrijf vergroten, en als conversation starter dienen voor gesprekken. De Auping Flow in de productiehal is het vertrekpunt geworden voor rondleidingen op de fabrieksvloer. 

De toekomst ziet Auping vol vertrouwen tegemoet. Jan-Joost Bosman, algemeen directeur: “Een abonnement op slapen, daar gaan we naartoe. We zijn daarin vrij transparant en niet bang voor concurrentie. We vertrouwen op onze innovatie en op de kracht van ons merk.”

Project team

Renze de Vries

Experience Strategist & Concept Developer

Bekijk hier:

Auping