La Vuelta Holanda

Jaar
2020
Expertise

De 75ste editie van de Ronde van Spanje (La Vuelta) werd in 2020 verreden. Een bijzonder jubileum dat zou starten in Utrecht. Daarom vroeg de Stichting La Vuelta Holanda aan Sandenburg-DST om met lesmateriaal voor groep 7 en 8 van de basisschool en vmbo-1 en -2 aandacht te besteden aan deze bijzondere wielerronde.

Treffer

La Vuelta Holanda moest vanwege de pandemie de start van de Ronde van Spanje 2020 teruggeven aan de Spaanse organisatie van La Vuelta. Maar het lesmateriaal dat zoals gepland geheel digitaal klaar stond, bleek een treffer. In een tijd waarin gedigitaliseerde scholen voor het thuisonderwijs zaten te springen om leuk en leerzaam lesmateriaal, was La Vuelta Holanda in de Klas een welkome toevoeging aan het krappe aanbod.

Young minds La vuelta
La vuelta holanda docentenhandleiding

Op maat

De lesopzet van La Vuelta Holanda in de Klas was flexibel. Docenten konden kiezen uit kant-en-klare lesvormen, of uit 36 losse werkvormen. Zo paste elke samengestelde les op maat bij elke klas. Sommige werkvormen waren geheel digitaal, andere fysiek uitvoerbaar, op uitdrukkelijk verzoek van de bij de ontwikkeling betrokken docenten.

La vuelta holanda website in de klas

Resultaat

Het digitale lespakket sloot naadloos aan op de kerndoelen van het basisonderwijs en het vmbo. Vooral door scholen in de regio Utrecht werd het als lestip meegenomen in het aanbod van digitaal thuisonderwijs. La Vuelta in de Klas werd nog tijdens de ontwikkeling zó aangepast, dat het in de zomer van 2022 ingezet kon worden voor Nederlandse start van De Ronde van Spanje 2022.

Project team

Carmen Gilhuis

Experience Designer

Arjan van Zeumeren

Experience Design Lead

Bekijk hier:

La vuelta holanda in de klas