Versafdeling Landmarkt
Kassa Landmarkt

Jaren droomden de bedenkers van Landmarkt over een overdekte versmarkt. Niet zómaar een versmarkt, maar één waar alle producten vers bij hun producent vandaan komen. De bakker bakt je brood vers in de winkel, en de slager bereidt het vlees voor je neus. En dat betaalbaar en toegankelijk, elke dag weer.

Sandenburg-DST ontwikkelde de visie en het ruimtelijk ontwerp om die droom werkelijkheid te maken. De eerste stap was de ontwikkeling van een visieboek, op basis van gezamenlijke werksessies en bezoeken aan referentieprojecten.

Zuivel landmarkt

“Met Sandenburg-DST werken levert de juiste spanning op. Het onderscheidend vermogen zit op vernieuwing en commerciële benadering: wat werkt en hoe kan je er geld mee verdienen?”

Marien Meurs, algemeen directeur Landmarkt

De eerste Landmarkt opende in 2012 in Amsterdam-Noord (Schellingwoude). Daar werd een voormalig tuincentrum getransformeerd tot overdekte versmarkt. Het ontwerp is functioneel en bewust niet tot in detail afgewerkt. De kleuren en materialen van elke vershoek zijn afgestemd op het aanbod van producten, zodat de vershoeken duidelijk herkenbaar zijn. Door het open en vriendelijke karakter voelt de versmarkt toegankelijk voor iedereen.

Schellingwoude is vanaf de opening een groot succes. In 2019 breidde Landmarkt uit met 350 m2 aan versbeleving. Naast de nieuwe afdeling met huisgemaakte maaltijden werden de bakkerij en de groente- en fruitafdeling vernieuwd. Ook is het restaurant in oppervlakte verdubbeld. Fijnproevers uit Alkmaar kunnen sinds medio juli 2019 bij tuincentrum Ranzijn tuin & dier de leukste en lekkerste Landmarkt-streekproducten van de boer kopen in een volwaardige Landmarkt shop van 300 m2.

Food Landmarkt
Vers Landmarkt

Project team

Joram Meruwella

Spatial Design Lead

Jamie van de Bilt

Brand Designer

Bekijk hier:

Landmarkt          Ranzijn