TotalEnergies x Eazie

Jaar
2022

TotalEnergies wil internationaal een leidende rol spelen in de energietransitie met de transformatie van stations tot multi-energie locaties. Op één van de drukste snelweglocaties langs de A4 is TotalEnergies Marketing Nederland 100% franchisenemer van het healthy food concept eazie. Matchmaker Sandenburg-DST ontwikkelde het concept & design voor de eazie counter en het aanpalende nieuwe luxe koffieconcept van Total Café Bonjour.

Den Ruygen Hoek West aan de A4 bij Hoofddorp, het paradepaardje van TotalEnergies in Nederland, is uitgebreid met eazie: een vooral onder Generatie Z en Millennials populaire restaurantketen met een aanbod van gezonde, ter plekke vers bereide maaltijden. Het bewijs dat tankstations de komende jaren steeds belangrijker worden als ontmoetingspunt en rustplaats voor reizigers.

Total Eazie
Total Eazie Café Bonjour

Groeistrategie

Alwin Kautz, manager Shop, Food & Services TotalEnergies Marketing Nederland: “Wij willen van onze servicestations aangename plekken maken met een innovatief aanbod dat in de behoefte van iedere gast voorziet. We zijn gewend uit te gaan van onze eigen kracht met ons prijswinnende foodserviceconcept Café Bonjour. We willen onze gasten ook ’s middags een reden geven om bij ons te blijven eten. Vanaf twee uur ’s middags, wanneer er gigantisch veel mensen binnenkomen, merken we een dip in de verkoop.”

“We willen ook een optie bieden voor iedereen die onderweg een gezonde keuze wil maken. Duurzaam en een verantwoord assortiment is iets wat we nastreven. We slaan om die reden de handen ineen met partners, die passen bij ons DNA en aanvullend zijn op ons eigen foodservice-aanbod. In Nederland hebben we voor onze shops nog niet eerder met een franchiseconstructie gewerkt. Ook niet met een formule die vanwege de naamsbekendheid en populariteit zelfstandig publiek trekt naar onze servicestations.” 

Total Eazie

Gemak en gezond onderweg

Sandenburg-DST, dat zowel voor eazie als TotalEnergies Marketing Nederland werkt in een jarenlange relatie, heeft beide partijen bij elkaar gebracht. Het bureau heeft op het gebied van concept en design een bijdrage geleverd aan de vernieuwing van het servicestation en shop bij Den Ruygen Hoek West.

Rob Wolfs, directeur eazie: “Toen wij een jaar geleden de eerste gesprekken voerden, was er gelijk een goede klik. TotalEnergies is bezig met een transitie die hen in staat stelt om op een gemakkelijke manier de gast gezond eten aan te bieden in een snelle omgeving. Wij willen mensen het makkelijk maken om gezond te kunnen eten. Deze visies op gastbeleving passen bij elkaar. We maken beiden ook gebruik van Too Good To Go, zodat we ook op deze locatie samen voedselverspilling kunnen tegengaan. We zijn heel blij met het gebruik van het iconische servicehuisje van medewerkers op de forecourt van het station. Dat is een communicatief herkenningspunt voor eazie.” 

Shunli Huang, oprichter/founder van eazie: “Mensen hebben vanuit hun persoonlijke wensen en levensstijl behoefte aan eten op maat. Wij willen niet belerend zijn, maar grote groepen gasten aanspreken met betaalbare maaltijden. We voelen ons echt een partner van TotalEnergies. Dit servicestation wordt een bestemming voor mensen die wellicht ook voor eazie komen, en voor onze trouwe klanten die een volgende keer hier gaan laden of tanken.”

Total Eazie

Verschillende doelgroepen

Kenmerkend voor de shop aan de A4 is het afrekeneiland dat in het midden van de shop staat. Je krijgt daardoor twee zones qua looplijnen in de winkel. Bij binnenkomst rechts het vertrouwde traditionele aanbod met de bakery en de toiletruimtes. De gast die bij de entree links afslaat, ontdekt niet alleen de counter van eazie, maar ook een nieuw luxe koffieconcept van TotalEnergies met een focus op beleving, waar Sandenburg-DST ook voor heeft getekend. 

Maaike Baltussen, category manager food service: “Het is een barista corner met een La Marzocco piston koffiemachine en koffiebonen van Pelican Rouge. We spelen in op de vraag naar alternatieve melksoorten in combinatie met een luxe assortiment zoetigheden met wat Hollandse items. Hier kun je als gast blijven genieten en even tot rust komen. We maken daarmee een duidelijk onderscheid met de self-serving koffiemachines van Illy die tegen de achterwand blijven voor mensen die door willen. Voor deze doelgroep presenteren we in de centraal geplaatste koeling in de winkel ook vers bereide poké bowls van eazie naast onze grab & go sandwiches.” 

Eazie-directeur Rob Wolfs: “Zo maken we als eazie echt integraal onderdeel uit van het hele servicestation met verschillende verse gemaksproducten. De consument die niet wil wachten op zijn bestelling, betaalt nog steeds een eazie prijs voor een gezonde poké bowl uit de koeling. Voor mensen met meer tijd wordt aan de eazie balie het eten binnen vier tot zeven minuten geserveerd. Je kunt het aan één van de statafels opeten of meenemen, want het blijft 40 minuten warm. Als iemand via onze app op kantoor bestelt, kan hij het hier onderweg ophalen en thuis opeten.” 

“In december 2013 is de eerste stap in de samenwerking met Sandenburg-DST gezet. Wat een verschrikkelijk mooie projecten zijn in 10 jaar tijd hieruit voortgekomen.” 

Frits Morrema, Retail Marketing & Communication Manager TotalEnergies Marketing Nederland.

Total Eazie Café Bonjour

Marketing en promotie

Alwin Kautz van TotalEnergies Marketing Nederland is zich bewust van de noviteit die bij deze samenwerking komt kijken: “Digitaal bestellen en afhalen bij een servicestation is voor ons nieuw. Als je dat combineert met een gezamenlijke marketingkracht en onze beide loyaliteitsystemen op elkaar afstemt, heb je goud in handen. De mensen van eazie kunnen het bezorggebied op andere locaties vergroten, doordat TotalEnergies ook servicelocaties heeft aan randen van steden.”

Total Eazie

Project team

Joram Meruwella

Spatial Design Lead

Markus Konings

CEO Sandenburg-DST

Ilse de Lange

Spatial Designer

Bekijk hier:

Eazie       Total Energies        Café bonjour