Zinzia, Oranje Nassau’s Oord

Jaar
2020
Expertise
zitplekken Oranje Nassau's Oord

Zinzia Zorggroep ondersteunt oudere mensen met dementie en/of lichamelijke klachten. Sandenburg-DST verzorgde voor de nieuwbouw van hun locatie Oranje Nassau’s Oord het concept en ontwerp van een groot deel van de openbare ruimten.

Samen met Zinzia Zorggroep ontwikkelde Sandenburg-DST in een ideevormende werksessie de basis voor Oranje Nassau’s Oord, dat bewoners, bezoekers en omwonenden bijeenbracht. De behoeftes van de verschillende gebruikersgroepen, zowel functioneel als emotioneel, waren daarbij leidend.

zitplek Oranje Nassau's Oord

“Het ontwerp sluit aan op de nieuwe tijdgeest en behoeften van mensen met dementie. We zijn best trots dat we bewoners, medewerkers en vrijwilligers zo’n prachtige en moderne plek kunnen bieden om te wonen en te werken.”

Hans Somer,  lid raad van bestuur Zinzia Zorggroep 

wasbar Oranje Nassau's Oord
fysiotherapie Oranje Nassau's Oord
fitness Oranje Nassau's Oord
horeca Oranje Nassau's Oord
bar Oranje Nassau's Oord

Die input legde de basis voor het ontwerp. Voor elke ruimte is een eigentijdse look & feel ontwikkeld en toegepast in het ruimtelijk ontwerp. Naast het ontwerpen van maatwerkonderdelen, heeft Sandenburg-DST ook een voorstel gedaan voor uit de handel verkrijgbare meubels. Op basis hiervan heeft Sandenburg-DST een realisatiebegroting voor Oranje Nassau’s Oord opgesteld.

Van entree, verkeersruimtes en grand café, tot en met bibliotheek en wasbar: voor zowel bewoners als bezoekers staat welzijn centraal. Welzijn door rust, of juist door ontmoeten. Ook voor de fitness, fysio en bewegingsconsulent Hello Zinzia ontwierp Sandenburg-DST de ruimtes.

applicatie Oranje Nassau's Oord
applicatie Oranje Nassau's Oord
patio Oranje Nassau's Oord

Project team

Markus Konings

CEO Sandenburg-DST

Bekijk hier:

Zinzia zorggroep